Aug - Sept
:
 Okt - Nov
:
 Dec
:
 2009
:
 2010
:
 2011
 
 
 
 
 

Bouwfase

22-27 dec 2008: plaatsen profielen
Eerst moesten de profielen geplaatst worden, voor dat we van start konden gaan met metsen. Daarna zaten we nog met het probleem van de bult in de betonplaat. Aangezien we juist op die plaats een muur moesten metsen, was het dus nodig om eerst hier wat beton af te bijtelen. Niet echt zo een leuke job. Eens dit in orde was, kon de eerste steen gelegd worden! :D

 

19 dec 2008: leveren betonblokken

Overdag zijn ze de betonblokken komen leveren voor de kelder. Ondertussen hebben we een kleine ontdekking gedaan. Na het storten van de beton gisteren is er een hele hoop zand naar beneden gevallen, zodat we nu met een put in onze kelderplaat zitten. (Alsook een bult) Zie foto's.

Die avond zijn we ook bij Verona langs geweest voor onze offerte te gaan afhalen. We hebben toen de beslissing genomen om met hen in zee te gaan, dus dat is al 1 zorg minder! We hebben nog net op tijd beslist, want nu kunnen we voor dit jaar nog de premie trekken.

 

 

18 dec 2008: storten beton
In de namiddag zijn de mixers langs gekomen voor de beton te gieten.

 

17 dec 2008: Betonnetten leggen
Woensdag is de Jef samen met zijn broer Pieter en de metsers alles in gereedheid gaan brengen, zodat donderdag de beton kan gestort worden.

 

13 dec 2008: uitgraven
Om half acht s’ochtens stond de kraan reeds klaar om te beginnen. Ik had speciaal mijn fototoestel meegenomen om dit historische moment vast te leggen. Natuurlijk moesten de batterijen weer leeg zijn. Na een snelle rit terug naar huis, was ondertussen de hele bovenste laag al afgegraven.

Na lang in de kou te staan, met tussenpauzes in de wagen was het volledig uitgegraven rond half 3. Het heeft redelijk lang geduurd, want er moest toch redelijk wat zand afgevoerd worden. Dankzij onze metser konden twee vrachtwagens afgevoerd worden naar een andere bouwplaats.

Hieronder vind je enkele foto’s terug, met ook de ontdekking van een oude waterput.

 

12 dec 2008: nazicht gemeente
Om er zeker van te zijn dat ons huisje op de juiste plaats staat, moet dit eerst gecontroleerd worden door de gemeente. Je weet maar nooit!

 

11 dec 2008: Uitzetten bouw
De bouw is uitgezet zodat het zaterdag kan uitgegraven worden.

 

10 dec 2008: Verzekering + uitvoeringsplannen
Om er zeker van te zijn dat al onze helpers toch goed verzekerd zijn, hebben we een verzekering gaan afsluiten bij Filip Verrezen.

Diezelfde dag zijn we ook bij ons architecte de uitvoeringsplannen gaan ophalen. Deze plannen hadden we nodig voor het uitzetten van onze bouw de dag nadien.

 

2 dec 2008 - 5 dec 2008: Levering stenen
Op dinsdag 2 december werden onze stenen geleverd. Spijtig genoeg met het slechte weer heeft de vrachtwagen zich vastgereden op onze grond en gaan ze moeten terugkomen met een kleinere.

Uiteindelijk konden de stenen dan toch zonder problemen die vrijdag geleverd worden.